Header Ads

#

ଆପଣଙ୍କ ରୋଷେଇ ଘରେ ରଖାଯାଇଥିବା ରସୁଣ ରୋଗକୁ ଦୂରେଇ ରଖେ, ଏହାର ଚମତ୍କାରୀତା |

1-ରସୁଣରେ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଏବଂ ଆଣ୍ଟି-ଇନ୍‌ଫ୍ଲାମେଟୋରୀ ଗୁଣ ମିଳିଥାଏ | ଏହା ଶରୀରରେ ଯନ୍ତ୍ରଣା କମାଇବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ | ବିଶେଷକରି ଯଦି ଆପଣ ଗଣ୍ଠି ଯନ୍ତ୍ରଣା ଦ୍ୱାରା ଅସୁବିଧାରେ ପଡ଼ନ୍ତି, ତେବେ ରସୁଣ ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ |
2-ଖରାପ ଖାଦ୍ୟ ଯୋଗୁଁ ଲୋକଙ୍କଠାରେ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ୍ର ସମସ୍ୟା ବଢ଼ିବାରେ ଲାଗିଛି। ଖାଲି ପେଟରେ ଗୋଟିଏ କିମ୍ବା ଦୁଇଟି ଲବଙ୍ଗ ରସୁଣ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ରକ୍ତରେ ଜମା ହେଉଥିବା ମଇଳା କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ବାହାର କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ| ରସୁଣ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ମଣିଷର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ହୋଇଥାଏ। ବାସ୍ତବରେ, ରସୁଣରେ ଭିଟାମିନ୍-ବି 6, ଭିଟାମିନ୍-ସି ଏବଂ ଅନେକ ଖଣିଜ ପଦାର୍ଥ ଥାଏ |
3-ଥଣ୍ଡା ଏବଂ କାଶକୁ ଦୂରେଇ ରଖିବାରେ ମଧ୍ୟ ଏହା ବହୁତ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ |ଯଦି କାହାର ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପର ସମସ୍ୟା ଥାଏ, ତେବେ ରସୁଣ ଖାଇବା ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇପାରେ |
4-ଖାଲି ପେଟରେ ରସୁଣର ଏକ କିମ୍ବା ଦୁଇଟି ଲବଙ୍ଗ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ରକ୍ତଚାପ ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ରହିଥାଏ |
5-ରସୁଣକୁ ଯେକୌଣସି ରୂପରେ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ବ୍ୟକ୍ତିର ହଜମ ଶକ୍ତି ବହୁତ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ହୋଇଥାଏ | ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ, ଯଦି କାହାର ହଜମ ଶକ୍ତି ଦୁର୍ବଳ, ତେବେ ସେ ନିଶ୍ଚିତ ଭାବରେ ତାଙ୍କ ଖାଦ୍ୟରେ ରସୁଣ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରିବେ |

No comments

Powered by Blogger.